Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Users Online Now
Guests Online 1
Members Online 0

Total Members: 2
Newest Member: edgar
Articles
All Articles

All Articles


Last Update June 15 2024

De wereld is van glas

Voor het periodiek, van de Joodse gemeente Breda, Hakol werden in het afgelopen decennium boekbesprekingen geschreven over boeken van Joodse auteurs of met een Joodse inhoud. Deze bespreking gaat over het boek van Andreas Burnier, De wereld is van glas en verscheen in Hakol 8, december 1998.

Hitlers willige beulen

Voor het periodiek, van de Joodse gemeente Breda, Hakol werden in het afgelopen decennium boekbesprekingen geschreven over boeken van Joodse auteurs of met een Joodse inhoud. Deze bespreking gaat over het tijdschrift Ter Herkenning en het boek van Daniel Goldhagen, Hitlers willige beulen en verscheen in Hakol 6, maart 1998.

Het geweten van Israel

Voor het periodiek, van de Joodse gemeente Breda, Hakol werden in het afgelopen decennium boekbesprekingen geschreven over boeken van Joodse auteurs of met een Joodse inhoud. Deze bespreking gaat over het boek van Yeshajahu Leibowitz, Het geweten van Israel en verscheen in Hakol 5, december 1997.

Het toeval van de werkelijkheid

Voor het periodiek, van de Joodse gemeente Breda, Hakol werden in het afgelopen decennium boekbesprekingen geschreven over boeken van Joodse auteurs of met een Joodse inhoud. Deze bespreking gaat over het boek van Hendrik Casimir, Het toeval van de werkelijkheid en verscheen in Hakol 4, herfst 1997.

De familie Slepak

Voor het periodiek, van de Joodse gemeente Breda, Hakol werden in het afgelopen decennium boekbesprekingen geschreven over boeken van Joodse auteurs of met een Joodse inhoud. Deze bespreking gaat over het boek van Chaim Potok, De familie Slepak en verscheen in Hakol 3, lente 1997.

Afscheidsrede van URL Vlaardingen

Op 2 oktober 1996 nam ik, na een 30-jarige loopbaan als senior scientist afscheid van het Unilever research laboratorium in Vlaardingen. In mijn toespraak bij dat afscheid deed ik een aantal uitspraken over de manier waarop vernieuwende research kan worden gedaan. Een van de uitspraken is: 'laten we de chaos omhelzen; dat is goed voor ons". Het deel van het verhaal dat daarop betrekking heeft volgt hieronder.

Jom Hasjoa herdenking 2004

Ieder jaar op Jom Hasjoa is er een herdenking van de slachtoffers van de nazi-terreur in de Hollandsche Schouwburg te Amsterdam. Ik werd naast de Israelische ambassadeur en de Burgemeester van Amsterdam uitgenodigd om een korte toespraak te houden als vertegenwoordiger van de generatie die de oorlog nog heeft meegemaakt. Vol emotie heb ik op 18 april 2004 onderstaande woorden gesproken.

Afscheidsspeech voor Leon Delvenne

Leo Delvenne was een studievriend die mij heeft geholpen met de experimenten in het kader van mijn proefschrift getiteld "fast neutron activation detectors". Samen met zijn toenmalige vrouw Priscilla werden zij vrienden voor het leven. Leon overleed op 25 oktober 2003. Bij zijn crematie op 31 oktober 2003 sprak ik bijgaande rede uit.

Overleving

In 1999 werd een bijdrage:overleving geschreven voor het herinneringsboek over de Paasberg onder redactie van Leo Feijten getiteld " Hakke-Wieke-Zole (ISBN 90-9012425-X). De Paasberg is een bijzondere Arnhemse wijk waar ik woonde van 1935-1942 en van 1946-1952.