Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Boek "Maurits Heertje"

Boek "Maurits Heertje"
Maurits. Arbeidsverleden Maurits Heertje, vader van Isaäc


April 2020, Publisher: De Boekdrukker, Amsterdam Editor: Nora Kornalijnslijper, ISBN: 978-90-9032964-2

Door Ies onderbelicht op deze site is dat hij rond 2020, met hulp van Nora Kornalijnslijper, Ernst Homburg en Benny Heertje het boek 'Maurits' heeft geredigeerd. Dat boek gaat over het arbeidsverleden van zijn vader Maurits Heertje gebaseerd op ingesproken bandjes van Maurits zelf.

Download "Maurits"

Zelf zegt Ies over dit boek op Researchgate : This is an actual story of a very driven, innovative and committed technologist in a large, international textile company. In particular it stresses the underestimated role of non-academic people in the workforce. (1920 - 1970).

Voor Ies was het een erekwestie dit boek voor zijn vader te redigeren en openbaar te maken.



Bijzonder lezenswaardig zijn naast de verhalen van Maurits zelf, het voorwoord van emeritus hoogleraar Ernst Homburg dat een goed beeld geeft van de tijdgeest waarin zich dit afspeelde en de nabeschouwing van Ies (NB: 4 jaar voor zijn overlijden, eindfase Parkinson) waarin hij op de zijn kenmerkende eloquente en analytische wijze een relatie legt tussen zijn eigen ervaringen bij Unilever Research en die van Maurits.

Ies was erg dankbaar voor de bijzondere hulp van Nora, Ernst en Benny om zijn bijzonder inventieve vader Maurits Heertje op de kaart te zetten.

0 comments

Leave a Comment

G
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %