Web site Isaac Heertje
Navigatie
Home
Foodmicrostucture
Benoeming tot senior scientist
Joodse Gemeente Breda
Articles
Bibliografie
Downloads
Web Links
Contact Me
Photo Gallery
Search
Calendar of Events
Gebruikers online
Gasten online: 2
Geen leden online

Aangemelde Leden: 9
Niet-geactiveerde Leden: 12
Nieuwste lid: dana
Calendar of Events

<<Feb 2020>>
SuMoTuWeThFrSa
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Year overview

Effe inmeppen
Effe inmeppen
Overpeinzingen van een groot kampioen

Ik voelde het al bij het opstaan, 10 maart wordt mijn dag. Het opstaan verliep moeizaam, mijn buik protesteerde, mijn gewrichten voelden als een plank die houtworm heeft. Het was deze toestand van relatieve incompetentie, die de noodzakelijke losheid en nonchalance creŽerde om tot grote prestaties te komen, zeker in het golfspel. Want niets in mijn prestaties van de afgelopen jaren kon doen vermoeden dat ik op deze dag door zou breken. Steeds weer miste ik de cut, omdat ik te veel ambities had, me te sterk concentreerde, te veel dacht aan verstandig eten en een goede voorbereiding.
Maar vandaag is alles anders, ik dacht aan mijn vroegere successen bij de handbalverenigingen de Micrometers, Blauwwit, US en DVV aan het lichthandige gemak, waarmee ik de tegenstanders omspeelde, ze de verkeerde kant opstuurde en met een prachtig schot de bal in de linker bovenhoek tegen het net drapeerde, terwijl ik naar rechts keek. Het applaus van het schaarse publiek resoneert nog in mijn oren als een dierbare herinnering aan lang vergane glorie.
En zo zou ik vandaag spelen, geholpen door een volkomen gebrek aan concentratie stuurde ik de ballen naar posities die tientallen meters van de hole lagen. Tenminste dat dacht ik, maar in werkelijkheid kozen de ballen de goede richting, zij vielen naast de hole als in een jongensdroom en mijn gepatenteerde ďveegchipĒ deed de rest.
Mijn flight genoten Trudy en Jan Stolk ben ik zeer dankbaar, zij volgden de ontwikkelingen met dezelfde verbazing, als het slachtoffer. Die onderschatting van de werkelijke prestatie creŽerde de losbandigheid en het ferment op dezelfde wijze verder te gaan. Tot het einde, toen bleek dat ik alle coryfeeŽn van de club ver achter mij had gelaten. Ik was in de zevende hemel en even een groot kampioen.
Helaas, in dit kader speelden we op17 maart nog een wedstrijd. Supergeconcentreerd begon ik aan de dag, ik had goed geslapen en goed gegeten. Ik stuurde de ballen perfect in de richting van de hole, althans dat dacht ik, maar ze vielen er tientallen en soms wel 100 meter vandaan. De jongensdroom was over, ik was terug op aarde. De coryfeeŽn hernamen hun rechten, maar ik blijf dromen.

En terug op aarde kijk ik met grote bewondering naar al die leden die zich zo buitengewoon inspannen om onze vereniging goed te laten functioneren. Bedankt.

Geplaatst door isaac op January 10 2012 13:39:05 0 Reacties · 1386 keer gelezen · Afdrukken
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet inloggen om een bericht te kunnen plaatsen.

Nog geen bericht geplaatst.
Copyright © 2007